WIJ ZIJN FREGGIE

Onze Missie: Biologische groenten en fruit betaalbaar maken door voedsel te redden. 

80% Van de Nederlanders wil biologisch eten, alleen is de prijs hiervan een obstakel.

Nederland verspilt jaarlijks 2 miljard kg voedsel, dit staat gelijk aan een uitstoot van 6 miljard kilo CO2.

1/3 Van al het voedsel wereldwijd wordt nu verspild.

Onze oplossing

Red Voedsel. Eet Vers. Dat is waar het bij ons om gaat. Als we een echte impact willen maken, moeten duurzame alternatieven betaalbaar zijn, zodat dit op schaal kan worden uitgevoerd. Met deze ambitie zijn we Freggie gestart. Wij maken biologische producten voordelig en tegelijkertijd gaan we voedselverspilling tegen.

Goed voor de portemonnee. Goed voor het klimaat. 

Hoe doen we dat

In samenwerking met de boeren. Wij kopen producten in bij boeren die deze niet kwijt kunnen aan hun oorspronkelijke verkoopkanalen. Wij kopen deze producten in zonder concessies te doen aan de versheid en kwaliteit. Met de producten die wij elke week binnenkrijgen maken wij verrassingstassen die we bij jou thuis bezorgen. 

Met wie doen we dat

Ik, Leva Konaté, ben de oprichter van Freggie. Het idee voor Freggie ontstond tijdens mijn werk in Burkina Faso, West-Afrika, waar ik nauw betrokken was bij de boeren.

Ik zag vormen en maten van groenten en fruit die ik nog niet eerder in de Nederlandse supermarkten had gezien. Dit zette mij aan het denken. Waar komen de producten met originele vormen en groottes in Nederland terecht? Wat blijkt is dat een groot deel hiervan wordt verspild.

Zo ontstond mijn idee om Freggie in Nederland te starten met als het doel om biologisch eten toegankelijk te maken voor iedereen. Laten we samen een verschil maken!

Freggie maakt impact

Wanneer eten wordt verspild komen er niet alleen broeikasgassen vrij, we verspillen ook land, water en arbeid. Met onze groenten- en fruittassen verminderen we het aantal broeikasgassen en wordt er efficiënter omgegaan met water en arbeid. Met elke kilo voedsel dat wordt gered voorkomen wij 3 kilo emissies. Met het kopen van onze groenten en fruit kan jij wekelijks bijdragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot en jouw impact op het klimaat vergroten.