Doorgaan naar artikel
Bio boer Robin Peeters uit Neer

Bio boer Robin Peeters uit Neer

Deze maand staat de bioboer Robin Peeters in de schijnwerpen. 

Robin Peeters uit het dorp Neer teelt Chinese kool, prei en courgettes. Tijdens ons bezoek bij Robin kwam naar voren dat hij het belangrijk vindt om zijn producten op een verantwoorde manier te telen. Soms is het echter lastig om alle producten te verkopen. Gelukkig kwam hij in contact met Freggie, omdat nog meer van zijn producten een bestemming vinden. 

Robin is blij met de samenwerking met Freggie. De samenwerking is pas begonnen maar hij hoopt dat Freggie groeit en hierdoor grotere hoeveelheden kan afnemen.

Freggie is altijd op zoek naar boeren die producten willen verkopen die niet aan de strenge eisen van de supermarkten voldoen. Zo krijgen deze producten alsnog een plek op de markt en is er minder voedselverspilling. Robin is het daarmee helemaal eens.

Robin vertelt enthousiast over de Chinese kool die hij teelt. Hij legt uit dat deze groente vol zit met vitamines en mineralen en daarom heel gezond is. Hij vertelt dat de Chinese kool extra sappig is als je die in de oven klaarmaakt. Wat Robin het meest trots maakt, is het feit dat hij deze groente op een verantwoorde manier teelt. Hij gebruikt geen pesticiden of kunstmest en houdt rekening met het milieu. Hierdoor is de Chinese kool niet alleen gezond, maar ook nog eens beter voor het milieu.

Kortom, bioboer Robin vindt het fijn om te weten dat zijn producten bijdragen aan een duurzamere wereld en dat dit een stap is richting minder voedselverspilling.

 

Laat een bericht achter

Jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

div#shopify-section-quotes { background: #000; }