Doorgaan naar artikel
Het Verhaal van de Te Kleine Wortels

Het Verhaal van de Te Kleine Wortels

In deze blog delen we onze bezoek aan de telersvereniging BioRomeo. Bij Freggie willen wij ons netwerk van boeren continue uitbreiden met als doel om zoveel voedsel te redden waar nodig. 

We begonnen ons bezoek met een rondleiding op hun terrein. We zagen het hele proces, vanaf de koeling, het sorteren tot aan de verpakking van de producten. Aan het einde van ons bezoek mochten wij rondlopen op het terrein. Tot onze verbazing stuitten wij op een composthoop met ontzettend veel wortels. Hier zagen wij met eigen ogen hoe producten, zoals deze kleine wortels, gewoon op de composthoop worden gegooid omdat ze niet aan de esthetische eisen van de retailers voldoen.

Gelukkig werken wij bij Freggie samen met telersverenigingen zoals Bioromeo om deze producten op te kopen en een bestemming te geven. Het is zo zonde om te zien dat goede producten verloren gaan alleen doordat ze er niet 'perfect' uitzien. Met onze samenwerkingen willen we ervoor zorgen dat elk product een waardevolle bestemming krijgt en niets verloren gaat.

We hebben het bezoek aan de telersvereniging als een eye-opener ervaren. Het toont aan hoe belangrijk het is om samen te werken met de boeren om het verspilling van voedsel te verminderen en om ervoor te zorgen dat elk product een waardevolle bestemming krijgt. We zijn blij om deel uit te maken van deze beweging. Het doet ons deugd om te zien dat steeds meer mensen bewuste keuzes maken en daardoor groente en fruit redden.

Tot slot, ons bezoek aan de telersvereniging BioRomeo was een mooie ervaring en het toont aan hoe belangrijk het is om samen te werken om voedsel te redden. 

Laat een bericht achter

Jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

div#shopify-section-quotes { background: #000; }