Doorgaan naar artikel
De Voordelen van een Korte Keten

De Voordelen van een Korte Keten

Een korte (voedsel) keten, ofwel zo win mogelijk schakels tussen de boer tot de consument is steeds populairder aan het worden. Hier zijn enkele voordelen van een korte keten:

  1. Versheid: Een korte keten betekent dat de producten niet eerst via een tussenpersoon of distributiecentrum hoeven te gaan voordat ze bij de consument terechtkomen. Hierdoor zijn de producten verser en hebben ze een langere houdbaarheid.

  2. Duurzaamheid: Een korte keten vermindert de CO2-uitstoot doordat er minder transport nodig is. Bovendien zijn veel korte ketens biologisch en wordt er minder gebruik gemaakt van pesticiden en kunstmest.

  3. Transparantie: Door directe verkoop is er meer transparantie over waar de producten vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd. Dit geeft consumenten meer controle over hun voedselkeuzes en kan leiden tot meer vertrouwen tussen boeren en consumenten.

  4. Ondersteuning van lokale economie: Door producten te kopen van lokale boeren, wordt de lokale economie ondersteund. Boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten en hebben meer zekerheid over hun inkomen.

  5. Kennis over voedselproductie: Een korte keten biedt consumenten de mogelijkheid om meer te leren over voedselproductie en waar hun voedsel vandaan komt. Dit kan leiden tot meer waardering voor voedsel en een beter begrip van het belang van duurzame landbouw.

Kortom, een korte keten biedt vele voordelen voor zowel boeren als consumenten. Door de directe verkoop van producten worden er minder tussenpersonen betrokken en worden er hogere prijzen betaald aan boeren. Consumenten hebben op hun beurt toegang tot verse, duurzame producten en ondersteunen de lokale economie. Freggie is een voorbeeld van een bedrijf dat zich richt op het faciliteren van een korte keten door het verbinden van lokale boeren en consumenten

Laat een bericht achter

Jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

div#shopify-section-quotes { background: #000; }